-  Budakeszi Arborétum Facebook odala

Programok 2023

Tavaszi szünet, Húsvét (2023. április 7-10.)


A családi programok már nagypénteken megkezdődnek a húsvéti tojásdíszek készítésével. A gyermekek számára 30 hektár biztonságos, mégis vadregényes terület áll rendelkezésre a természet megismerésére, bújócskára, hétfőn pedig a húsvéti nyúlfészek keresésére.

Minden gyermek számára rejt egy „nyúlfészket” az erdő! Az állatsimogatóban bárányok és nyuszik simogatására is lehetőség lesz.

Idén is mindenki elhelyezheti a tojás díszét az arborétumi tojásfára.

Kipróbálhatóak lesznek az erdei játszótér új elemei is.

 

Madarak és fák napja (2023. május 7.)


A tapintható élmény érdekében madárgyűrűzéssel egybekötött bemutatót tartunk. Természetismereti játékok keretein belül bővíthetik ismereteiket. Madárodú készítésére is lehetőség lesz. Kézműves asztalunknál a jeles nap tematikájához kapcsolódó alkotások készülhetnek.

Mivel aznap ünnepeljük az Anyák napját is, így kézműves asztalunknál minden gyermek elkészítheti ajándékát édesanyjának. Készülhet egy szép verssel, mondókával, ebben szintén segítségére leszünk a bátor gyermekeknek.

 

 

Gyereknap/Arborétumok napja (2023. május 28.)


Kiváló családi programot kínálunk. A gyermekek számára 30 hektár biztonságos mégis vadregényes terület áll rendelkezésre a természet megismerésére. Ismét lehetőség nyílik a közkedvelt kincskeresésre. Lesz tájékozódási verseny is, amelynek a szabályzatát a program részletes leírásánál találják. A nagy játékban elfáradt családok egy színdarab megtekintésével pihenhetik ki magukat.

 

Telihold séta (2023. június 2-3.)


A Budakeszi Arborétumban egy hangulatos, csendes, esti sétára invitáljuk a kedves érdeklődőket. A 20.45 kor induló séta során a szemfülesek megpillanthatnak 1-2 repülő Szentjánosbogarat, hallgathatják a tücskök koncertjét és a teljes besötétedés után lehet csendben gyönyörködni a holdfény által bevilágított utakban. Alkonyatkor az erdei denevérek és a szarvasbogár rajzásban is gyönyörködhetünk. A séta időtartama 1,5-2 óra.

 

Esti séta (2023. szeptember 16.)


Őszi esti sétánk során kis szerencsével a közeli erdőkből a szarvasbőgés is behallatszik az Arborétumba. A 19.30 kor induló séta során hallgathatják a tücskök koncertjét és a teljes besötétedés után lehet csendben gyönyörködni a csillagos égboltban. Alkonyatkor az erdei denevérek reptében is gyönyörködhetünk. A séta időtartama 1,5-2 óra. 

 

 

Állatok Világnapja/ Európai madármegfigyelő napok (2023. október 1.)         

Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének halála napján (október 4.), az Állatok Világnapja alkalmából készülünk az őszre. Az állatok téli életét segítve etetőket helyezünk ki, illetve azokat megtisztítjuk és feltöltjük. A madarak és mókusok meghálálják a gondosságot.
Madárgyűrűzési bemutatót tartunk.

 

Márton-nap (2023. november 12.)

Márton-napon Látogatóinkat környékbeli termelői borokkal, forralt borral, népzenével, népi játékokkal várjuk. Sötétedéskor Márton-napi lámpás felvonulással sétáljuk körbe az arborétumot.

 

 

A PROGRAMVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Partnereink