-  Budakeszi Arborétum Facebook odala

Programok 2022

Tavaszi szünet, Húsvét (2022. április 14-19.)     

Már a tavaszi szünet első napján is nyitva tartunk. Az állatsimogatóban a tavaszi szünet ideje alatt bárányok és nyuszik várják a simogatást. Idén is mindenki elhelyezheti a tojás díszét az arborétumi tojásfára.

Nagypénteken kézműves foglalkozásokkal a kezdődnek a családi programok. 15-én a fedett pihenőhelyen húsvéti tojásdíszek készítésével hangolódhatunk az ünnepre.

A gyermekek a biztonságos, teljesen körbekerített arborétumon belül barangolhatnak, bújócskázhatnak, hétfőn pedig húsvéti ajándékok keresésére is lehetőség nyílik. Minden gyermek számára rejt egy „nyúlfészket” az erdő!  

A Föld napja a Budakeszi Arborétumban (2022. április 24.)

A Föld napja alkalmából számos, a témához kapcsolódó ismeretterjesztő játékkal és kézműves programmal szeretnénk kedveskedni az érdeklődőknek. A program részleteiről a honlapunkon és a facebook oldalunkon tájékozódhatnak.

Anyák napja és Majális (2022. május 1.)            

Itt a lazítás ideje! Hozzanak pokrócot, piknikkosarat és telepedjenek le az arborétum egy-egy nyugodt, eldugott tisztására!  Az arborétum május elején az egyik legvitálisabb időszakában van, szemetgyönyörködtető a látvány!

Gyermek színdarabbal, gyermekjátékokkal, népi játékokkal, vetélkedőkkel várjuk Látogatóinkat. 

Kézműves asztalunknál minden gyermek elkészítheti ajándékát édesanyjának. Készülhet egy szép verssel, mondókával, ebben szintén segítségére leszünk a bátor gyermekeknek.

Madarak és fák napja (2022. május 8.)               

A tapintható élmény érdekében madárgyűrűzéssel egybekötött bemutatót tartunk. Madárodú készítésére is lehetőség lesz. Kézműves asztalunknál a jeles nap tematikájához kapcsolódó alkotások készülhetnek.

 

Gyereknap/Arborétumok napja (2022. május 29.)        

A gyermekek számára 30 hektár biztonságos mégis vadregényes terület áll rendelkezésre a természet megismerésére és játékra. Ismét lehetőség nyílik a közkedvelt kincskeresésre. Lesz tájékozódási verseny is, amelynek a szabályzatát a program részletes leírásánál találják. Gyermeknap alkalmából ismét egy gyermekeknek szóló színdarab megtekintésére lesz lehetősége a családoknak.

 

Esti túra és csillag les (2022. június második hétvégéje)

Az iskolai tanév utolsó hétvégéjén a Budakeszi Arborétumban egy hangulatos, csendes, esti sétára invitáljuk a kedves érdeklődőket. A 20.45 kor induló séta során a szemfülesek megpillanthatnak 1-2 repülő Szentjánosbogarat, hallgathatják a tücskök koncertjét és a teljes besötétedés után lehet csendben gyönyörködni a csillagos égboltban. Alkonyatkor az erdei denevérek és a szarvasbogár rajzásban is gyönyörködhetünk. A séta időtartama 1,5-2 óra.

Állatok Világnapja/ Európai madármegfigyelő napok (2022. október 9.)         

Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének halála napján (október 4.), az Állatok Világnapja alkalmából készülünk az őszre. Az állatok téli életét segítve etetőket helyezünk ki, illetve azokat megtisztítjuk és feltöltjük. A madarak és mókusok meghálálják a gondosságot.
Madárgyűrűzési bemutatót tartunk.

Telegdi Ágnes írőnő interaktív előadást tart "Ó, azok a csodálatos állatok" című könyveiből.
Idén ellátogat hozzánk az Ürömi Állatotthon is, a felelős állattartásról hallhatunk előadást.

 

Márton-nap (2022. november 13.)

Márton-napon Látogatóinkat környékbeli termelői borokkal, forralt borral, népzenével, népi játékokkal várjuk. Sötétedéskor Márton-napi lámpás felvonulással sétáljuk körbe az arborétumot.

 

Adventi készülődés (2022. december )

A Hidegvölgyi-négyévszakos pihenő épületében az arborétum szomszédságában adventkor megfelelő létszámú jelentkező esetén kopogtatót, karácsonyi dekorációkat készíthetnek főként természetes alapanyagokból.

 

A PROGRAMVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Partnereink