-  Budakeszi Arborétum Facebook odala

Szeptemberben újra esti túrák a szarvasok hangjaival!

A túrák időpontja: szeptember 14,15, 18, 19, 20, 21, 22, 25, 26, 27, 28, 29 (természetesen igazodva a természethez)

Találkozó: Budakeszi Arborétum bejáratánál 18.30.

A péntek- és szombat esti túrákra érkező látogatóink akár egész éjjel az arborétumban maradhatnak - kis sátor állítására van lehetőség. Szombaton és vasárnap hajnalban is indítunk túrát 05:30-kor. Ebben az esetben nincs hosszabb szakvezetésre lehetőség, csak addig visz a túra, ahol a legjobban lehet hallani a szarvasokat.
Hajnali kis túra esetén a gyülekező időpontja 05:15.

A szakvezetett esti túra tematikája hasonló az eddigiekhez - az esti erdő hangulatát igyekszünk bemutatni a látogatóinknak. A sötétedés idején kezdődő séta során szeptemberben a szarvasok hangja is behallatszik az arborétumba.

Az esti túra útvonala biztonságos, hiszen vadászattól mentes helyen visz végig. A túravezető elsősorban a bekerített - így a nagyvadaktól távol tartott - arborétum élővilágát igyekszik bemutatni, de kitérőt tesznek a kerítés felé, hogy reményeink szerint a szarvasok hangjait is megcsodálhassák a látogatók. Érdemes pokrócot hozni, hogy amíg a szarvasok hangaira várunk, addig gyönyörködhetnek a csillagos égboltban.

Kezdés: 19:00 Gyülekező: 18:30 Séta vége: 22:00 Teljes árú jegy: 1500 Ft/fő (hajnali kis túra esetén is!) Kedvezményes: 1000 Ft/fő (hajnali kis túra esetén is!) (Egyelőre csak készpénzes fizetés lehetséges.) Túra hossza: 3-4 km. Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő öltözet, zseblámpa/fejlámpa

Mivel a szarvasok viselkedését sok-sok körülmény befolyásolja (időjárás, más vadak mozgása stb.), így NEM TUDJUK GARANTÁLNI, hogy minden este hallatják a hangjukat! (De reményeink szerint a túra idején igen. :) )

19:00-kor bezárjuk a kapukat, a csoporthoz késve már nem lehet csatlakozni, mert az arborétum területén csak a szakvezető kíséretében tartózkodhatnak! Egyelőre csak angol nyelvű regisztrációs rendszerünk van, kérem, ezen jelöljék részvételi szándékukat! (120 fő a maximális létszám.)

Regisztráció

Megértésüket köszönjük!

Kedvezőtlen időjárás miatt a túra elmaradhat, ezt legkésőbb pár órával a kezdés előtt a honlapunkon és a facebook oldalunkon jelezzük!

Partnereink