Nyárzáró - őszköszöntő napok

Időpont: 
szombat, 2017, szeptember 9 - 09:00 - vasárnap, 2017, szeptember 10 - 18:00

 

Nyárzáró - őszköszöntő napokat tartunk 2017. szeptember  9 - 10-ig az arborétumban.

Szeptember 10-én Vasárnap 10:00-kor Rolando bűvész fogja szórakoztatni a kicsiket és nagyokat is közel egy órán keresztül.                https://www.youtube.com/watch?v=HIm-khurV1A

Szombattól kincskereséssel várjuk a gyerekeket, akik aranymakkokat kereshetnek az arborétum rejtett zugaiban és 1 db-ot beválthatnak a pénztárnál elhelyezett kincsesláda egy darabjára.
(Kérünk mindenkit, hogy csak 1 db makkot hozzanak be a pénztárba, hogy a többi gyermek is könnyen találjon magának kincset érő termést! Köszönjük!)

Szeptember 10.: Egész nap természetismereti versenyt hirdetünk, ahol a pénztárban kapott kérdőívet az arborétum bajárásáát követően tudják megválaszolni. A helyesen válaszolókat könyvutalvánnyal jutalmazzuk.

Szeptember 10.: Készülvén a hidegebb napokra elkezdhetjük a madáretetők készítését is! A hazavihető madáretető elkészítésében segítséget nyújtunk. Az anyagköltséget a barkácsolás helyszínén kell kifizetni - 1500 Ft/etető.

Szeptember 10.: Madárodú örökbefogadás!!! 

A kis barkácsasztalunknál pedig ismét elkészíthetik a kis manóikat, állatkáikat a gyermekek az összegyűjtött termésekből és levelekből. Segédanyagokat pl. ragasztó, papírlap stb. biztosítunk!

A kincskeresés már szeptember 2-ától megkezdődött és kint van a barkácsasztal és a természetvédelmi totó is!