2018. évi programjaink

Időpont: 
csütörtök, 2018, március 1 (Egész nap) - csütörtök, 2018, november 1 (Egész nap)

 

Fontosabb programjaink az idei évben a következőek:

Víz világnapja (2018. március 18.)

A Budakeszi Arborétum kis tavának tavaszi éledésével ismerkedhetnek látogatóink. Szakembereink  ezen a hétvégén végzik el a tó karbantartási munkáit, vízi növényeket ültetnek, halat etetnek, a tó körüli berendezéseket felújítják. Szeretettel várjuk mindazokat, akik szívesen bekapcsolódnának az arborétum életébe, akár tettel, akár „csupán” ismereteik bővítésével. Az elvégzett munka örömére modell hajózásra is lehetőség nyílik.

Húsvét (2018. április 1-2.)                            

Kiváló családi programot kínálunk. A gyermekek számára 30 hektár biztonságos, mégis vadregényes terület áll rendelkezésre a természet megismerésére, bújócskára és húsvéti nyúlfészek keresésre. Minden gyermek számára rejt egy „nyúlfészket” az erdő! Az állatsimogatóban bárányok és nyulak simogatására is lehetőség lesz.

Föld világnapja (2018. április 22.)

Legdrágább kincsünk a FÖLD! Ennek egyik gyöngyszeme a Budakeszi Arborétum, amelyen keresztül szeretnénk megmutatni, hogy az ember igen is tud a természetben szépet és jót cselekedni, hiszen itt egy teljesen mesterségesen létrehozott arborétumot ismerhetnek meg a látogatóink.        Facsemetéket fogunk átültetni, illetve a sok-sok csemetéből látogatóink vásárolhatnak. Természetismereti játékokkal foglalkoztatóval, barkácsasztallal is készülünk.

Majális (2018. május 1.)                               

Ideje lazítani! Az arborétum május elején az egyik legvitálisabb időszakában van. Kiváló pihenési -, pokrócos piknikezési lehetőséget kínálunk. Kulturális programokkal, gyermek színdarabbal, gyermekjátékokkal várjuk  Látogatóinkat. A focipályán légvárban ugrálhatnak a gyerekek.

Anyák napja (2018. május 6.)

Anyák napján sok szeretettel várjuk a gyermekeket, hogy a barkácsasztalunknál különleges ajándékokként termésdíszeket és figurákat készíthessenek édesanyjuknak Sinkóné Póka Mária vezetésével.

Pünkösd és Madarak és fák napja (2018. május 20 – 21.)  

A tapintható élmény érdekében madárgyűrűzéssel egybekötött bemutatót tartunk. Szakvezetett túrát indítunk délelőtt, melyek témája az arborétum és a Budai-hegység állatvilágának bemutatása. Madárodú készítésére is lehetőség lesz.

Gyereknap/Arborétumok napja (2018. május 26-27.)         

Kiváló családi programot kínálunk. A gyermekek számára 30 hektár biztonságos mégis vadregényes terület áll rendelkezésre a természet megismerésére. Ismét lehetőség nyílik a közkedvelt kincskeresésre, valamint természetismereti játékokon való részvétellel tehetik próbára tudásukat a gyermekek. A nagy játékban elfáradt családok egy bábelőadás  megtekintésével pihenhetik ki magukat.

Esti túra és csillag les (2018. június 20-30.)

A Budakeszi Arborétumban egy hangulatos (már-már romantikus) csendes, esti sétára invitáljuk a kedves érdeklődőket. A 20.00 kor induló séta során a szemfülesek megpillanthatnak 1-2 repülő Szentjánosbogarat, hallgathatják a tücskök koncertjét és a teljes besötétedés után lehet csendben gyönyörködni a csillagos égboltban. Alkonyatkor az erdei denevérek és a szarvasbogár rajzásban is gyönyörködhetünk. A séta időtartama 1,5-2 óra.

Állatok/madármegfigyelő világnap (2018. október 6 - 7.)   

Készülünk az őszre. Az állatok téli életét segítve etetőket helyezünk ki, illetve azokat megtisztítjuk és feltöltjük. A madarak és mókusok meghálálják a gondosságot. Szakvezetett túrát indítunk délelőtt, melyek témája az arborétum és a Budai-hegység állatvilágának bemutatása. Madáretető készítésére is lehetőség lesz.

Halloween (2018. október 30 – november 1.)

Az őszi hétvégén, amikor a fákról a lomb lehullik és az ember óhatatlanul az elmúlásra gondol a nyugalmas környezet meghitt pillanatokat adhat.

Napközben lehetőséget biztosítunk mókás családi tökfaragásra. A gyönyörű színekben pompázó arborétumban egy-egy boszorkány is megtalálható. Jó idő esetén esti sétát indítunk a megvilágított  ösvényeken.